Veckans bok del 1

Med mitt nyårslöfte i åtanke ska jag varje måndag berätta vilken bok jag läst föregående vecka. Förra veckan läste jag boken Öster om Eden(East of Eden) av nobelpristagaren John Steinbeck. En väldigt bra bok om ondska och godhet och komplicerade relationer till föräldrar och syskon. Titeln refererar till Bibeln, om hur de första människorna slog sig ner öster om Eden, och många karaktärer i boken är referenser, eller symboler, för Eva och Adam, Kain och Abel och deras relation. De beskriver den inre kampen många av karaktärerna har mot det onda i sig och strävan efter att bli fria från orenheter. Boken beskriver familjen Trask och familjen Hamilton, John Steinbecks egen familj, i staden Salinas Valley på USA:s östkust, staden där John själv växte upp. Det kan dock inte räknas som en självbiografi då han bara nämner sig själv som en referens för att beskriva förhållandena i Salinas Valley. De Hamiltons boken beskriver är till största delen de två generationerna Hamiltons förre honom
Som sagt var är det en bra bok jag gillar mycket, Steinbeck skriver otroligt bra och fångar karaktärerna på ett levande och djupt sätt. Ofta kan jag störa mig på att karaktärer i böcker bli för platta och förutsigbara, men inte i denna bok. 
Denna vecka ska jag läsa Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Men den är ju ganska kort så kommer eventuellt hinna någon mer bok också.
Över och ute. Agnes.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0