Veckans bok del 4

Det var alltså Dracula och Fairdros vsg för infon!

What shall we do with the drunken sailor?

Denna veckan har jag börjat litteraturvetenskap A(eller grundkurs som det egentligen heter). Det kommer bli en intensiv kurs, men känner nog att jag kommit in i det lite grann. Tills på måndag ska jag ha läst Dracula och någon text av Platon. Men det går ovanligt bra!
Men i helgen hade jag massa på gång. Åkte till Cajsa på sjömansfest! Det var jättekul, först var vi hos Cajsa sen gick vi på en spelning med ett jättebra band, Pan. På lördag hade jag, Emma och hennes pojkvän vin-häng..så jag hade en intensiv men jätterolig helg!

Veckans bok del 3

Ok ska erkänna, har inte riktigt läst klart Frankenstein än. Till mitt försvar: jag är dålig på engelska och det är liten text samt gammalt språk. Har dessutom varit sjuk samt festat hela helgen... Men bara lite kvar alla fall!

Födelsedagsmiddag

Blev bjuden på middag av min fina vän Emil i lördags som en födelsedagspresent. Det var galet gott och matkoman var total efteråt haha! Resturangen Yammy har en speciellt vegansk meny och jättegoda sake-drinkar :D

Veckans bok del 2

Denna vecka har jag läst Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Det var intressant att läsa denna bok direkt efter att ha läst East of Eden eftersom Ann Heberlein skriver mycket och är intresserad av det onda i människor. Vilket även är temat i East of Eden. Men mest skriver Ann om sina funderingar kring livet och döden och sitt liv som bipolär för att beskriva det enkelt. Eftersom jag själv är bipolär var det mycket igenkänning och tänkvärt. Hon är en stor förebild för mig. Psykiskt instabil, men ändå en hyllad och framgångsrik akademiker och författare. Det jag själv drömmer om. Trots att det är en tung bok känslomässigt, läste jag ut den på två lästillfällen, så redan på tisdag var jag klar med denna bok.
 
Jag har även läst Ray Bradburys novell A sound of Thunder. En kort novell om tidsresor och vilken effekt teknik kan få när den inte undersöks ordentligt. Detta blev en bra övergång till den andra boken jag börjat läsa, klassikern Mary Shelleys Frankenstein. Frankenstein tar sig också an ämnet hur det kan gå när vetenskap går för långt och går emot det naturliga och hur fel det kan bli. Men mer om denna bok nästa vecka.

Presenter!

Här är lite presenter jag fått i julklapp och födelsedagspresent:
Kanebo hudkrämer jag knappt vågar använda för de är så dyra och fina!
Paket + kort. I paketet låg ett nattlinne!
Sen har jag mest fått pengar :)
Sen ska jag visa saker jag köpt till mig själv i julklapp och födelsedagspresent för pengarna jag fått, typ från ebay och H&M:
Det var allt hejdå, hade en jättebra födelsedag! Puss&Kram ses på stan!

Grattis på mig!

Fyller 21 idag! På min födelsedag ska jag 1. Shoppa 2. Gå och se The Hobbit med en vän. Fiiiint!
Gav mig själv denna i födelsedagspresent(samma märke och samma sorts tyg som på min klänning med hjärturringning älskar't!)
 

Typ julen och allt annat

Ja så här var det lite.
 
Bild 1. Agnes bakar 2. Veganska saffransbullar 3.Snaps och veganska göttbullar 4. Stilla natt 5. Julaftons-Agnes 6. Haha Pärlan fick ett ko-gosedjur som hon älskade och råkade slita av huvudet på. Då fick hon vara ko istället. Jag vet att det är elakt av mig men det var också väldigt roligt av mig. 7. Tallrik. 8. Agnes 9. Paket 10. Nyårs-Agnes. 11&12. Pälsklings-Pärlan!

Borde visa allt fint jag köpt på senaste tiden också men det kommer väl seeeeen eller något. Snart fyller jag år. På torsdag närmare bestämt. Då ska jag på bio med en vän och samma vän ska även bjuda mig på resturang på lördag! Fint skare va! På fredag hoppas jag på att få dansa och dricka.
Jag blir 21 år. Herregud.
 
Ps. ser alltid ut som om jag inte har några vänner för att jag aldrig tar mig för att fota dem, men å andra sidan hallåååå? Det är min blogg. Det ska handla om mig och mitt ansikte!

Veckans bok del 1

Med mitt nyårslöfte i åtanke ska jag varje måndag berätta vilken bok jag läst föregående vecka. Förra veckan läste jag boken Öster om Eden(East of Eden) av nobelpristagaren John Steinbeck. En väldigt bra bok om ondska och godhet och komplicerade relationer till föräldrar och syskon. Titeln refererar till Bibeln, om hur de första människorna slog sig ner öster om Eden, och många karaktärer i boken är referenser, eller symboler, för Eva och Adam, Kain och Abel och deras relation. De beskriver den inre kampen många av karaktärerna har mot det onda i sig och strävan efter att bli fria från orenheter. Boken beskriver familjen Trask och familjen Hamilton, John Steinbecks egen familj, i staden Salinas Valley på USA:s östkust, staden där John själv växte upp. Det kan dock inte räknas som en självbiografi då han bara nämner sig själv som en referens för att beskriva förhållandena i Salinas Valley. De Hamiltons boken beskriver är till största delen de två generationerna Hamiltons förre honom
Som sagt var är det en bra bok jag gillar mycket, Steinbeck skriver otroligt bra och fångar karaktärerna på ett levande och djupt sätt. Ofta kan jag störa mig på att karaktärer i böcker bli för platta och förutsigbara, men inte i denna bok. 
Denna vecka ska jag läsa Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Men den är ju ganska kort så kommer eventuellt hinna någon mer bok också.
Över och ute. Agnes.
 

Året var 2012

Hej har inte orkat blogga

pga mitt internet är så segt att den inte orkar ladda upp bilder(fick ta en gammal). Aja ska skriva en trist text istället. 2012 har varit väldigt bra till största del. Jag har mått ganska bra, skrivit en b-uppsats, inte klarat att skriva min c-uppsats, sytt mycket och så vidare. Nu 2013 har jag bestämt mig för att.

1. Läsa mycket. Alltså minst en bok i veckan + kurslitteratur.

2. Vara duktig i skolan(Litteraturvetenskap A)

3. Bli bättre på att säga ifrån mot folk som säger saker som inte är okej, men samtidigt lära mig att hantera min ilska bättre.

4. Vara mer social. Inte tänka negativt och utgå ifrån att folk inte vill umgås eller lära känna mig. Utgå att folk för det mesta faktiskt uppskattar att lära känna nya människor och skulle kunna ha ett bra utbyte med mig.

5. Stödja de företag som tillverkar veganska mat även om det ofta är dyrare. Men jag får väl äta mindre eller något.

6. Sy massor.

Sammanfattat vill jag alltså bli en duktig, principfastare, trevligare, bättre, underbar och kreativare människa.


Helt ok fin bild från i somras herrå.

PS. Hej Sara vad lika våra listor blev!


RSS 2.0