Tip the Velvet

För lite över en vecka var jag Mimounah och Jonathan på Tip the Velvet ett burlesk-grejs. Har inte orkat ladda upp bilder pga mycket i skolan och ren lättja. Men här kommer det det var jättetrevligt och fint! Hade korsett som krossade min inre organ.
Haha sista bilden tagen typ halv sju på söndagsmorgon en när jag kom hem och var typ nerfryst.

Bara dumt

Alltså bok-grejen känns dum nu. Jag orkar ju liksom inte skriva bra och intressanta analyser av böckerna jag läst och det känns ju meningslöst om jag bara ska skryta över hur mycket jag läser.

Veckans bok del 5

Förra veckan läste jag Gustave Flauberts Madame Bovary. Jag uppskattade denna bok. Jag tolkade den som en satir över den växande borgarklassen under 1800-talet. Under 1800-talet uppträdde fenomenet fritid. Detta gällde särskilt den övre borgarklassens hemmafruar som hela dagar gick ensamma och försökte själva aktivera sig. Emma Bovary är en av dessa och hon drömmer sig bort från sitt trista enformiga liv genom olika böcker. Hon försöker döva sitt behov av spänning med att skaffa älskare och konsumera för pengar hon inte har, vilket leder henne in i en svårt situation, känslomässigt och ekonomiskt. 
 
En del tolkar den som rent förakt mot kvinnor och kvinnors läsning, men jag tolkar det som en kritik mot just att kvinnor ska vara så uttråkade samt den stela, trista borgarklassen.

RSS 2.0