Hem

Har bott i Göteborg i snart ett år nu och tänkte berätta lite om vad jag tycker om det. Fram tills jag fyllde arton bodde jag i Sala i Västmanland, men typ en månad efter min artonde födelsedag flyttade jag till en studentlägenhet i Västerås där jag även gick gymnasiet. Det slet så mycket på mig att pendla så det var otroligt befriande att få flytta dit. Sen gillar jag ensamheten och att få bestämma själv så det passade mig väldigt bra. Där bodde jag ett och ett halvt år. Förra sommaren bodde jag en kort tid hos mina föräldrar igen sen flyttade jag till Göteborg för, som sagt var, ungefär ett år sedan. Det kändes naturligt att testa något längre långt borta från mina hemtrakter, men fortfarande kvar i Sverige där jag hittar och förstår allt. Tänkte berätta lite om vad jag tycker om de tre ställena jag bott på.

Sala först och främst; naturen är helt underbar där. Fina hus och när till fina skogspartier och gruvområdet är jättevackert. Där har jag ju också familjen, mamma, pappa, Pärlan, gudmor och gudmormor. En gullig stad helt enkelt men det kan lätt kännas lite instängt och enformigt. Massa bra secondhand-affärer. Men ingen tygaffär längre men de finns alla fall en jättetrevlig garnaffär.

Västerås, runt om där är ju där jag har de flesta av mina vänner från gymnasiet även om många flyttat nu. När jag bodde i Västerås mådde jag ganska dåligt psykiskt vilket gav mig många dåliga minnen därifrån, men jag gillar det ändå där. Det är helt okej fint, massa affärer och mycket bra secondhand! Köpte typ aldrig nya tyger när jag bodde där för på secondhand-affärerna hittade jag alltid massa fina billiga tyger. Min lägenhet jag hade där var ett råtthål om man jämför med där jag bor nu men just då var det mitt slott, om än ett stökigt slott fullt av skräp för jag var dålig på att rensa ur saker på den tiden. Och jag bodde nära min familj så de fanns nära för att hjälpa mig. Och med familjen i närheten hade jag ju också lätt att följa med till Hagalund, vår stora gård utanför Köping som är ett av de bästa ställena jag vet.

Göteborg då. Har som sagt en dyr men jättefin lägenhet här med ett syrum och fint litet kök och allmänt nyrenoverat och fint när jag flyttade in. Här har jag lärt mig att klara mig själv på ett annat sätt och har ett helt annat ansvar än tidigare. Saknar familjen och vännerna i Västmanland dock(och utsprida lite här och var i världen), men jag har vänner här i staden, även om det inte är lika många, och i Uddevalla och Dalsland så det funkar. Känner att jag växt väldigt mycket som person under tiden jag bott här, eller ja, ända sedan jag flyttade från Västerås. Jag hanterar motgångar på ett helt annat sätt även om jag har riktigt deppiga perioder nu med. En sak med Göteborg jag måste nämna är att jag tycker det är lite av en myt att alla skulle vara trevligare här, men det kanske bara är jag som är socialt efterbliven.

Jag gillar psykvården i Sala och Göteborg. Västerås var inte så bra när det kom till det området.

Det värsta med att bo här är att jag saknar Pärlan så det gör ont i hjärtat ibland. Min fina, söta spaniel!

Här är en bild från när jag var tretton och just hamnat i min första depression och inte orkade ta mig ur sängen. Då kom min tusse-gull och tröstade mig. Tycker om bilden även om jag mådde så dåligt när den togs.

Nyare bild på oss. Herregud jag ser yngre ut nu än jag gjorde för 7 år sedan mvh jättebebizzen


Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför är psykvården sämre i Västerås, eller liksom haha, typ kan du ge nått exempel? Vilka avdelningar/mottagningar har du varit i kontakt med i Västerås?

2012-08-16 @ 16:19:44
Postat av: Cheapo Starfighter

Men herregud vad min dator inte vill att det ska synas att det är jag som skickar kommentarer och gör mig anonym hela tiden haha :(

Svar: Tog väldigt lång tid innan jag fick träffa någon även när jag var inlagd När jag var inlagd låg jag på en avdelning för missbrukare för det fanns ingen plats på någon annan avdelning(minns inte numret?). Efter jag varit inlagd och skulle träffa för knyta ihop allt mer blev jag väldigt illa bemött. Minns inte ens vilken mottagning jag gick till, gick bara dit en gång sen bytte jag till Sala. Det var bara allmänt kaotiskt vilket jag hört från andra också, vad jag förstått var det väldigt överbelastade, men det kan ju vara bättre nu ingen aning
Agnes-Elise

2012-08-16 @ 16:20:47
URL: http://cheapostarfighter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0