Boys keep swingin'

70-tals-fest idag. Tänkte ju gå som Patti Smith men hittade ett par fula glasögon min farfar hade på 70-talet så jag kände att vi går i en annan riktining. Egentligen är jag ju en 60-och 80-talschey och har mest ärvda vintagekläder från den tiden, men hittade en klänning som jag tror är från 70-talet, minns ej vem jag ärvt den av, skulle tro att det är min farmor. Mina föräldrar som var unga under 70-talet har fått guida mig lite och tydligen hängde klossklack-stövlar med in på 70-talet vilket är tur för mig som äger sådana. Aja så här ser jag ut alla fall tror det blir bra även om jag inte har så bra koll på modet under 70-talet(är bättre på musiken under den tiden):Igår

Igår. Köpte saker.Obs skorna har jag haft sen urminnes tider, ville bara visa de fina strumpisarna ♥

Big babygirl

Här är sammetsklänningen som äntligen blev klar. Vet inte vad jag tycker om den, ser mest ut som en stor dopklänning haha. Nejdå den blev helt ok, vet bara inte när jag ska använda den. I used to hate it, then I lived it, now I love life(suddenly)

Mm, tror ni inte allt är bättre idag? Blev förbannad igår, vill inte att folk ska tycka synd om mig, jag vill vara självständig, stark, sprudlande glad och vuxen. Ilska leder mig ofta till ett lite gladare humör haha. När jag är arg orkar jag alla fall göra saker. När jag är ledsen är jag bara så förtvivlad och vet inte var jag ska ta vägen. Sen går det över och jag ser möjligheterna som finns i livet, trots allt.
Idag har jag promenerat till Bäckebol och köpt tyger. Grå sammet på IKEA och svart sammet, svart och vit poplin, fliselin, rosetter och spets på Stoff&Stil. Känns bra. Köpte poplin istället för bomullsväv för poplinet är glansigare och tätare vävt. Hoppas jag står ut med att det är en så stor del polyester i den, polyester kan ju bli lite äckligt på kroppen liksom, andas inte så mycket.

.

Trött, ledsen och apatisk till arg, ledsen och manisk till bara manisk och glad. Runt, runt hela tiden. Jag är så trött på det. Trött på att tycka illa om mig själv, trött på att aldrig duga, trött på att inte fungera ihop med andra människor. Trött på mediciner som måste höjas hela tiden. Jag skiter i om jag aldrig skulle känna glädje igen, jag vill bara bli likgiltig och utan starka känslor.

Tvångskreativitet

Försöker ta mig samman och vara kreativ fast jag är trött och nedstämd. Men det är bara att försöka aktivera sig! Ska försöka promenera på mornarna igen och i veckan får jag pengar och ska shoppa lite. Det kan ju pigga upp! Nästa helg ska jag först till Uddevalla och Cajsa och 70-talsfest och på söndagen ska jag gå på Liseberg. Haha är livrädd för höjder och höga farter men ska bli kul att utmana sig. Sällskapet får väl pusha mig lite så jag vågar mycket. Jag ser det högsta tornet från min balkong, undrar om jag vågar mig upp där...
Här slängde jag ihop igår kväll alla fall! Den var enkel och kul att sy. Sen en bild på ett korsstygnsbroderi jag gjorde förra veckan. Om ni vet var citatet kommer ifrån är ni coooola!
 

Long time

Har varit allmänt trött och deppig senaste tiden och inte haft så mycket att skriva om eller visa upp. Gjort något korstygnsbroderi och sytt lite rosetter annars har det inte varit så mycket kreativt i mitt liv. Började sy på min vinterkappa och är nästan klar men den blev inte så bra så jag har lagt den åt sidan så länge tills jag orkar göra klart den. Kommer nog sluta med att jag köper en helt ny eller håller mig till den fula grå jackan jag haft i tre år.
Men från och med nu ikväll ska jag skärpa mig! Dags att rita mönster igen!

Beautiful Barbie...

 

Damn Poppies, yeah

Idag har jag inhandlat fula plastblommor inför en 70-talsfest min kompis Cajsa ska ha snart. Jag ska vara utklädd till min gamla husgudinna Patti Smith och jag tänker gå efter bilden här under. Sen ska jag bara slänga ihop en ful vit klänning och gå ner 8 kilo för den snygga missbrukar-looken(OBS skämt det sista asso). Funderade till och med på att klippa lugg men näää, visst jag tar maskerader och temafester på största allvar men jag gillar min stereotypa snedluggis för mycket <3 får ta något gammalt löshår och klistra fast i pannan istället.
 

Only Shallow

Hatar när klyschor stämmer. Har insett på riktigt att det inte spelar någon roll hur många som tycker ens yttre är sött och fint, eller ens om man själv tycker det. Det spelar ingen roll överhuvudtaget hur man ser ut de stunder allt känns meningslös och tomt. Sorry för denna tillfälliga deppighet.

Hem

Har bott i Göteborg i snart ett år nu och tänkte berätta lite om vad jag tycker om det. Fram tills jag fyllde arton bodde jag i Sala i Västmanland, men typ en månad efter min artonde födelsedag flyttade jag till en studentlägenhet i Västerås där jag även gick gymnasiet. Det slet så mycket på mig att pendla så det var otroligt befriande att få flytta dit. Sen gillar jag ensamheten och att få bestämma själv så det passade mig väldigt bra. Där bodde jag ett och ett halvt år. Förra sommaren bodde jag en kort tid hos mina föräldrar igen sen flyttade jag till Göteborg för, som sagt var, ungefär ett år sedan. Det kändes naturligt att testa något längre långt borta från mina hemtrakter, men fortfarande kvar i Sverige där jag hittar och förstår allt. Tänkte berätta lite om vad jag tycker om de tre ställena jag bott på.

Sala först och främst; naturen är helt underbar där. Fina hus och när till fina skogspartier och gruvområdet är jättevackert. Där har jag ju också familjen, mamma, pappa, Pärlan, gudmor och gudmormor. En gullig stad helt enkelt men det kan lätt kännas lite instängt och enformigt. Massa bra secondhand-affärer. Men ingen tygaffär längre men de finns alla fall en jättetrevlig garnaffär.

Västerås, runt om där är ju där jag har de flesta av mina vänner från gymnasiet även om många flyttat nu. När jag bodde i Västerås mådde jag ganska dåligt psykiskt vilket gav mig många dåliga minnen därifrån, men jag gillar det ändå där. Det är helt okej fint, massa affärer och mycket bra secondhand! Köpte typ aldrig nya tyger när jag bodde där för på secondhand-affärerna hittade jag alltid massa fina billiga tyger. Min lägenhet jag hade där var ett råtthål om man jämför med där jag bor nu men just då var det mitt slott, om än ett stökigt slott fullt av skräp för jag var dålig på att rensa ur saker på den tiden. Och jag bodde nära min familj så de fanns nära för att hjälpa mig. Och med familjen i närheten hade jag ju också lätt att följa med till Hagalund, vår stora gård utanför Köping som är ett av de bästa ställena jag vet.

Göteborg då. Har som sagt en dyr men jättefin lägenhet här med ett syrum och fint litet kök och allmänt nyrenoverat och fint när jag flyttade in. Här har jag lärt mig att klara mig själv på ett annat sätt och har ett helt annat ansvar än tidigare. Saknar familjen och vännerna i Västmanland dock(och utsprida lite här och var i världen), men jag har vänner här i staden, även om det inte är lika många, och i Uddevalla och Dalsland så det funkar. Känner att jag växt väldigt mycket som person under tiden jag bott här, eller ja, ända sedan jag flyttade från Västerås. Jag hanterar motgångar på ett helt annat sätt även om jag har riktigt deppiga perioder nu med. En sak med Göteborg jag måste nämna är att jag tycker det är lite av en myt att alla skulle vara trevligare här, men det kanske bara är jag som är socialt efterbliven.

Jag gillar psykvården i Sala och Göteborg. Västerås var inte så bra när det kom till det området.

Det värsta med att bo här är att jag saknar Pärlan så det gör ont i hjärtat ibland. Min fina, söta spaniel!

Här är en bild från när jag var tretton och just hamnat i min första depression och inte orkade ta mig ur sängen. Då kom min tusse-gull och tröstade mig. Tycker om bilden även om jag mådde så dåligt när den togs.

Nyare bild på oss. Herregud jag ser yngre ut nu än jag gjorde för 7 år sedan mvh jättebebizzen


Kinderwhore


Bon Iver

Tänkte berätta varför jag fick panik och inte klarade av att se Bon Iver under Way out West. Det var helt enkelt för att jag såg de på Way out West 2009 och då på lilla Linnéscenen. Det var intimt och fint och passade så perfekt för sköra Justin Vernon. Sara och jag stod typ på tredje raden och grinade och såg hans minsta rörelse.
Nu när han kom tillbaka till WoW tre år senare stod han på näst största scenen med massa folk som kommit för att se honom och precis innan han gick på tänkte jag att om jag ser honom där kommer det förstöra första spelningen jag såg med honom. Jag vill inte se honom i skenet av grön laser. Jag vill minnas de som jag såg de första gången; i eftermiddagssolen, utan en scenshow utan bara bandet och Justin sittandes på en stol med sin gitarr.
Jag unnar honom verkligen all framgång, men jag vill minnas Bon Iver som första gången jag såg de.
Bild från 2009. Haha hade en asdålig kamera. OK det var grönt ljus här med men ni fattar skillnaden...

Way out West sammanfattning

Har varit tre jätteroliga dagar! Bäst var Hot Chip(ofc), Feist, Nneka och Common. Common bara för att han spelade Universal Mind Control, som typ varit ett av Saras och mina party-anthems i flera år haha. Önskade Sara hade varit med! När Mogwai och Kraftwerk spelade var jag så jävla sliten och trött så under Kraftwerk fick jag panik och började gråta och gick tidigt vilket var synd, men det jag såg av dem var jättebra. Haha det var kul också när vi gick till Storan och något hardcore-band spelade och vi pop-dansade som galningar
 
Stod längst fram på Hot Chip. De gick på scenen 22.00 men redan runt 19 stod jag längst fram vid Linnéscenen för att vara säker på att få front-row på HC. Stod där medan Feed Me spelade. Jag visste inte vad Feed Me var men tydligen var det en aspeppig kille som alla 13-15-åringar ville se. Så jag blev krossad och fick blåmärken överallt haha. Hot Chip-publiken var snällare. Jag dansade, skrek och sjöng med i alla låtar och började nästan grina. De spelade allt jag ville höra utom Thieves in the Night. De började med And I was a boy from school ♥. Hela setlisten var:

"And I was a boy from school"

"Don't deny your heart"

"One life stand"

"Night & day"

"Flutes"

"Over and over"

"How do you do?"

"I feel better"

"Ready for the floor"

"Everywhere"

"Hold on"

Bäst var ändå när de spelade I Feel Better i en live-anpassad version. Synd att jag inte hade tid att ta bilder, Alexis Taylor var jättefin i en vit/röd-randig kavaj och de hade gärna fått hålla på en timme till ♥
Bild lånad från expressen.se
Lite bilder som moi tog under festivalen:
Haha pandan blev enörad under Feed Me
Karolina i sina 3D-glasögon under Kraftwerk
De var allt puuuuzz
 
 
 
 

Way out West dag 1

Hihi nu blir det Way out West och dagens uppdrag är att komma längst fram på Hot Chip <3

We are ready, we are ready for the floor

Har mest förberett mig inför Way out West de senaste dagarna. Eller har gjort mycket annat. Städat som en galning, skrivit klart sista uppgiften till min sommarkurs och börjat sy en vinterjacka. Snart ska jag möta upp Karolina som ska rocka WoW med mig <3 Fick hem lösfrallor jag ska ha under festivalen också+ nagellack! Och som den perfekta värdinna jag är har jag bakat till henne och mig.  
 
 
Har även uppfunnit en ny drink bestående av gin, passoa och blå festis
Har som sagt börjat sy en vinterjacka. De kommer bli svart i ulltyg. Jag vet jag är vegan och borde inte använda saker från djur, men köpte tyget för länge sedan på secondhand. Jag tycker det är ok med skinn och ull om det är secondhand.

Nytt liv

Förr älskade jag att köpa fula secondhand kläder och sy om dem, men sen när jag lärde mig sy ordentligt från mönsterkonstruktion till färdig produkt har jag inte gjort så mycket sådant. Kortat av någon klänning, men inget större projekt. Men när jag shoppade sist kom jag hem med en klänning från Beyond Retro. När jag kom hem fattade jag inte varför jag köpt den. Lång och med fula ärmar. Köpte den mest för rosettfickorna haha. Men sydde om den och nu älskar jag denna lilla svartvita skapelse. Den är i linnetyg vilket är skönt, men skrynklar lätt haha story of my life.
Före, det syns inte på bilderna men ärmarna var verkligen groteskt stora och fula så man så ut att ha tre meter breda axlar:
Efter, sytt in det så den skulle sitta tightare i midjan och vid bysten, kortat av dem,sytt fast rosetterna så det skulle se finare ut och sytt på en gosskrage och voila! :

I only want one life Together in our arms This is the longest night

Om exakt en vecka kommer jag stå och se ett av mina favoritband Hot Chip på Way out West <333 Peppeppeppepp! Vill att de ska spela ALLA låtar de någonsin gjort typ haha men alla fall alla från nyaste albumet, "Flutes" är en av låtarna från nyaste albumet "In Our Heads", resten jag lägger ut är några klassiker jag också hoppas på att få höra ♥
 

RSS 2.0