Kristna klottrare af Murrayfield


Dummy

Portisheads Dummy är mitt duntäcke att krypa in under när jag är på det humöret. Tröstande och avslappnande musik och sång med texter som har ett sting av den där hopplösheten, men samtidigt ändå hoppfullt. Så upplever jag det alla fall. Om inte minnet sviker mig införskaffade jag detta album när jag gick i åttan, min stora skivköparperiod. Dummy och jag har alltså haft en nära relation i snart fyra år. Ett av mina favoritalbum.

(Har även deras senast album Third som jag lyssnat igenom några gånger men inte lyssnat in mig på ordentligen. Självbetitlade mellanalbumet har jag inte kommit över, trots letade (antagligen för dåligt, eller så har jag prioriterat andra album. GAH. Dubbelparantes, fult).)


Från Skottland och Gud.


But why would anyone want to do a thing like that?

Edinburgh! Trainspotting staden! Trainspotting är bra om man bortser från alla avföringsscener. Okej att många
scener var filmade i Glasgow, men det är fan känslan som räknas! KÄNSLAN.Övrigt: BMI 18,6. Shocking.

Off we go!

Att vilja, men inte kunna.
But I'm a cheerleader...

But I'm a Cheerleader är en film jag skulle vilja se just nu,(eller typ alltid, det är en av mina favoritfilmer) men eftersom jag är teknikhatarN nummer 1 så kan jag inte ladda ner. Skulle vilja se vilken jävla film som helst men  mitt virusrogram vill utrota Voddler när jag försöker installera det, så jag har ett begränsat antal filmer att se.

Alla fall fina bilder från But I'm a Cheerleader:
Vill gå på balen i en replika av Grahams lackklänning.
Väldigt mycket tjejer/tjej-inspirerade inlägg här. Men killar är ju sämst. Eller inte lika inspirerande i alla fall.

I love you more then transvestiteporn.
<3

Saker som pryder mina väggar del 2Den här bilden på 80-tals duon Strawberry Switchblade. Sockersöt pop och inspirerande stil.

http://www.strawberryswitchblade.net/index.php <3

Control.

När jag gick i sjuan köpte jag "Closer" som var min ständiga följeslagare genom hela högstadiet. Inte sent efter köpte jag Unknown Pleasure och Substance(deras singlar). Om jag fick återuppleva ett musikögonblick skulle det vara när jag slog på Closer första gången och blev helt hänförd och förtrollad. Ian Curtis berättade ärligt vackra små historier för mig och det kändes som om de handlade om mig.

Jag har dragit mig för att se filmen Control länge, men den var faktiskt okej. När jag tror att jag ska bli besviken eller inte har några förväntningar blir allt mycket bättre. Finaste var helt klart i början när han sminkat sig och ligger med pälsjacka i sängen och lyssnar på Roxy Music - 2HB. Eller innan när Drive in Saturday med Bowie spelas. Underbart.

Saker som pryder mina väggar del 1Pilsner&Poker. Vykort från svunna tider. Och vilka tider!

Skivor! Alternativ titel: Antagligen tråkigt för dig som inte är en CoolManligNinja.

Jag tillhör den sorten som fortfarande lägger stora summor på skivor. Har en skivsamling som passerat hundrastrecket och ökar hela tiden, fast inte lika fort som jag önskar att den gjorde kanske. Ack, pengar!

Alla Fall:

Vad som spelas flitigast hos mig just nu:


His Name Is Alive - Livonia (äger som skiva)
Mörkt, drömsk pop som trevar sig fram i ett exprimenterande av oljud, vackra röster och akustisk gitarr.
"How Ghosts Affect Relationships" är den låt jag alltid återkommer till när någon frågar vilken den bästa låten, enligt en själv, är. Andra highlights är "If July" och båda versionerna av "Fossil"

My Bloody Valentine - Ecstasy and Wine
My Bloody Valentine - You Made Me Realise
+ i stort sätt allt med My Bloody Valentine återkommer jag till hela tiden, även om det just nu är de ovanstående EPs jag lyssnar mest på just nu(Ecstasy and Wine är ju vad jag förstått två EPs som slogs ihop). Dåligt att det är svårt att komma över deras EPs. Loveless och Isn't Anything deras fullängdsalbum är de "enda" jag har som fysiska skivor med MBV.
Highlights Ecstasy and Wine: "Strawberry Wine" "I Don't Need You" "(you're) Safe in your sleep (from this girl)""Clair"
Hela You Made Me Realise är perfekt rakt igenom!

Lyssnar självklart på mycket mer men de orkar jag inte skriva om nu.
Faktiskt.


Kevin Shields
Bild från när jag såg My Bloody Valentine 2009 på Way out West. Ett minne jag fortfarande tjatar om för det var fucking magi.

"Jo, vi har det ju så bra här bak i bilen...

..vi ska alla skratta och dansa ut
i den ljumna sommarnatten" - Lifelover - Stängt pga semester


Aakerlund - Andra sommaren


RSS 2.0